Bun venit pe Forumul Andrei


Daca vezi aceasta pagina inseamna ca nu ai cont sau nu esti logat.
Daca doresti doar sa vizualizezi forumul poti apasa pe "x-ul" din dreapta si acesta imagine nu va mai fi afisata.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
8

Va uram o zi buna in continuare si o navigare cat mai placuta pe acest forum !


   
AcasaSustineFAQInregistrareConectareCautareCalendar
Twitter


Tort spirala cu ananas

Navigare :: Informatii pe domenii :: Carte de bucate :: Dulciuri
AutorMesaj
 nick
Rang: Administrator


MesajSubiect: Tort spirala cu ananas Joi Noi 12, 2009 9:42 am  

  • Ingrediente


    Pentru blatul de biscuit:
    6 oua,
    180 g. zahar,
    1 plic zahar vanilat,
    100 g. faina,
    100 g. amidon,
    4 linguri cacao,
    2 lingurite praf de copt.
    Pentru umplutura:
    500 g. Mascarpone,
    200 g. smantana,
    sucul de la o lamaie,
    250 g. zahar,
    9 foi de gelatina alba,
    400 ml. frisca lichida,
    1 conserva ananas (850 ml).
    In plus: 2-4 linguri fulgi de cocos,
    ananas proaspat,
    praline cu cocos.
  • Mod de preparare


    Din ingredientele pentru biscuit se formeaza un aluat, care se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie cerata.
    Se coace 15 minute la 200 grade C.
    Dupa
    care, cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat si umed, care se
    aseaza direct peste tava, se rastoarna, cu fermitate pe "suprafata de
    lucru".
    Se scoate, cu grija, hartia de copt si se ruleaza, cu grija.
    Se
    face o crema din Mascarpone, smantana, suc, zahar si gelatina, in
    prealabil inmuiata si apoi "topita" cateva secunde la microunde sau la
    bain-marie.
    Se scurg bine rondelele de ananas si se taie bucatele.
    Se bat 200 ml. frisca si se amesteca cu bucatelele de ananas.
    Compozitia de frisca si ananas se amesteca cu compozitia de Mascarpone
    Se deruleaza blatul si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva.
    Se
    repartizeaza intreaga compozitie pe blatul derulat. Apoi, cu un cutit
    mare si lung, se taie foaia de biscuit, unsa cu crema, in fasii de 4
    cm. largime.
    Pe un platou de tort se infasoara feliile de biscuit, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru.
    Inainte
    de finisare, tortul se pune la rece pentru o ora, dupa care se continua
    cu "infrumusetarea" lui, adica cu "imbracarea" tortului cu restul de
    frisca (200 ml) batuta tare.
    Fulgii de cocos se rumenesc putin
    intr-o tigaie fara grasime si apoi se presara pe marginea exterioara a
    tortului si putin in mijlocul lui.
    Se taie ananasul proaspat si se orneaza tortul cu bucati de ananas si praline cu cocos.



























*Scrie romaneste
*Sterg mesajele inutile sau scrise cu CAPS
*Nu fa spam
*Linkurile relevante Ón context sunt binevenite.

Transferul se face din contul dumnevoastra de Paypal




Copyright © 2008-2014 Forumul Andrei. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Aspect creat si codat de Alexandru Miron & Nick

.